Wedstrijdverslag micromeeting RAT/ASVO 19/08/2020

In dit speciale zomerseizoen hebben ASVO en RAT samen de handen uit de mouwen gestoken om zo onze atleten toch echte competitie te kunnen aanbieden. Teveel competitie is niet goed maar helemaal geen competitie wil je als sporter nu ook niet.


Het gevoel om terug een VAL-nr aan te prikken en je aan de startlijn op te stellen gaf een grote voldoening bij de atleten én de organisatoren. Zelfs de gietende regen, een gesloten kantine en zonder publiek kon niemand tegenhouden deze keer. Ook een “dank u” aan ASVO dat RAT dit als “klein broertje” mocht mee organiseren.


Als eerste mocht Laura haar 100m sprint afwerken. Voor haar de eerste keer en dus met de nodige stress erbij. Daarbij was er nog een foutje met de elektronische tijdsmeting waardoor haar reeks opnieuw moest gelopen worden. 15″64 en een derde plaats in haar reeks is een meer dan verdiende eerste sprint!


Daarna waren onze afstandslopers aan de beurt voor hun 800m. Manon en Emily kwamen uit in de enigste damesreeks AC waarbij toch enkele mooie namen aan de start stonden die op nationaal niveau al heel wat bewezen hebben. Beide wisten dus op voorhand al dat ze achter de feiten aan zouden moeten lopen. Uiteindelijk finishten ze in 2’47 en resp. 3’07. Ze weten meer dan goed genoeg dat ze in een reeks op hun niveau zeker betere resultaten kunnen neerzetten en voor Emily liefst in een langere afstand.


Terwijl het bleef regenen en de plassen op de piste al goed gevormd werden was het de beurt aan Nathan en Nouraan voor hun 800m. Op voorhand werden er heel veel wedstrijdtactieken besproken maar de wedstrijd moet altijd nog gelopen worden. En we kregen een ideaal verloop waarbij Dennis (EA) voluit op kop ging en zelfs meters voorsprong nam en duidelijk de wedstrijd wilde hard maken. Nathan volgde samen met Geoffry (ZA) op enkele meters en er werd goed samengewerkt. Nathan kwam door op 66″ en Nouraan in 69″. In de laatste 200m ontplofte de wedstrijd en hebben Nathan en Geoffry (ZA) zij-aan-zij gestreden voor een mooie tijd en konden nog tot op 1″ van de reekswinnaar komen. Nathan moest 7 milliseconden prijs geven op Geoffry (ZA) maar zette als derde wel een mooie tijd van 2’16″88 neer. Met die laatste versnelling moest Nouraan (als eerstejaarscadet) de rol lossen in de groep en finishte in 2’21″73. Beide atleten hebben opnieuw een mooie vooruitgang geboekt ten opzichte van onze testmeeting in juni en zijn klaar om volgende week hun record op de 1000m te verbreken. Nathan vestigde een mooi clubrecord maar moet met de 3 jaar jonge Nouraan toch vrezen dat zijn clubrecord niet zo lang zal blijven staan.


Met de verzuring nog in de benen trad Nathan driekwartier later opnieuw aan in de 200m. Een pure sprinter is hij niet maar hij moet zeker niet onder doen voor zijn concurrenten. Na een matige start kwam hij goed de bocht uit en kon hij volledig op zijn snelheid komen en kwam hij schuddend over de finish in 27″07. Dit is direct een scherpe tijd (en goed gegokt door trainer Gunter) en een sub27 en zelfs een lage 26 is zeker mogelijk voor hem moest hij niet eerst een 800m gelopen hebben.


Na de jeugd waren de masters Carlo en Gunter aan de beurt om (nog steeds) in de gietende regen 3000m ofwel 7,5 rondjes te lopen. In de bochten waren de plassen al goed gevormd en was het toch wat voorzichtigheid inbouwen. Vooraan waren er direct 4 jonge atleten vertrokken voor een tijd rond 9’15 waardoor Gunter na 100m al alleen kwam te zitten voor nog een lange 2900m plassen lopen. Gunter finishte in 10’05. Ietswat teleurgesteld want 17″ trager dan zijn 3000m (9’48) in Athletics Classic Meeting in Sint-Niklaas 2 weken geleden maar de omstandigheden waren niet ideaal. Carlo daarentegen kende een goede dag en heeft zijn wedstrijd goed ingedeeld en kon nog een snelle laatste ronde inzetten om te eindigen in 11’13.


En niet te vergeten: een grote dank aan onze RAT medewerkers/juryleden Dorothée, Daevid, Romina en Inge die ook de hele avond de regen moesten trotseren om alles in goede banen te leiden.Ahja, als afsluiter was het frietjes voor iedereen 😉Resultaten:
Laura Lbouni (sch) 100m 15″64
Manon Declercq (sch) 800m 2’47″80
Emily D’Hondt (cad) 800m 3’07″46
Nathan Lagaeysse (sch) 800m 2’16″88 + 200m 27″07
Nouraan Jebara (cad) 800m 2’21″73
Carlo Beetens (mas) 3000m 11’13″26
Gunter D’Hondt (mas) 3000m 10’05″28