Wedstrijdverslag Sint-Niklaas 25/08/2020

Op woensdag 25/08/2020 gingen we met onze competitielopers naar Sint-Niklaas voor het Oostvlaams Criterium voor hun 1000m wedstrijd. Deze wedstrijd hadden we aangestipt als enig doel voor dit zomerseizoen. Een grote dank aan AC Waasland om in dit coronajaar zulke organisaties mogelijk te maken.

Ditmaal geen gietende regen maar wel een harde wind die in de rechte lijn volop in het nadeel stond. De regenwolken dreigden ook al boven ons hoofd maar hebben zich gedeisd gehouden.

Allereerst mochten Manon en Emily aan de startlijn komen voor hun 1000m. Tussen al het geel geweld van AS Rieme kregen beide dames een mooi deelnemersveld op hun maat. Manon eindigde in 3’36 en bleef enkele secondjes boven haar persoonlijk record, Emily was mooi op schema om haar record te verbreken bij haar 800m doorkomst maar kreeg het zeer hard in de laatste 100m met de wind vol op kop en eindigde in 3’53, enkele secondjes boven haar persoonlijk record. Toch hebben beide een mooie prestatie neergezet.

Daarna stonden Nathan en Nouraan samen aan de start en we wisten dat het ook bij hen er hard aan toe ging gaan. Beide zijn goed in vorm en wisten dat een mooie tijd er zeker in zat. De grens van 3’00 moest eraan vandaag want daar stond iets tegenover. Er werd direct zeer hard gestart door de koplopers en de groep werd direct op een lint getrokken. Met een doorkomst van 31″ op 200m voor de koplopers wist je dat deze jongens op weg waren voor een tijd rond de 2’45. Nathan en Nouraan kregen het dus hard te verduren maar werden op die manier ook gedreven tot mooie prestaties. Nathan eindigde in een dik nieuw persoonlijk record van 2’56 en Nouraan eindigde als eerstejaarscadet in 3’05. Ook een dikke verbetering van 7″ van zijn persoonlijk record (en nog altijd maar zijn 3 pistewedstrijd ooit). Toch benieuwd hoe lang het clubrecord van 2’56 zal blijven staan …

De sub3 is behaald en trainer Gunter vliegt binnenkort dus in de waterbak … en nu moeten we een nieuwe uitdaging zoeken šŸ˜‰ 2’50? 4’30? 9’30?