Interne testwedstrijd

Officiƫle competitie is nu al een hele tijd niet mogelijk maar elke gedreven atleet moet steeds een doel hebben. Daarom organiseerden we met onze competitiegroep afstand een eigen interne testwedstrijd. Op het programma een 1000m op de piste in Anvaing. De zon was alvast volop van de partij maar zoals altijd speelt de wind op die piste altijd mee. Ditmaal NO-wind waardoor de laatste rechte lijn wind op kop was (en er dus meer wind in het nadeel dan in het voordeel was).

Nathan en Nouraan mochten samen de spits afbijten. Doel was om Nouraan naar een toptijd te loodsen. De 1m95 grote Nathan nam resoluut de koppositie en zette Nouraan hierdoor perfect uit de wind en in een figuurlijke zetel. Tussentijden van 35″ en 1’08 gaven aan dat het tempo mooi egaal gehouden werd en de haas zijn werk perfect deed. In de laatste rechte lijn haalden beide er nog een eindsprintje uit om samen te eindigen in 3’00″12. Voor Nouraan maar liefst 7″ van zijn PR (de basistrainingen in de winter leveren duidelijk hun resultaat op) en Nathan toonde duidelijk ook aan dat zijn PR deze zomer zal moeten sneuvelen als je slechts 4″ boven je PR blijft na 950m haaswerk.

Daarna de 2 jonge nieuwkomers in de competitiegroep Korentin en Julian, voor hen beide een eerste 1000m tegen de tijd op de piste. Trainer Gunter haasde hen de eerste ronde zodat ze niet te snel van start gingen. Korentin kende een moeizaam einde maar eindigde nog knap in 3’58 en Julian kon nog versnellen in het tweede deel om te eindigen in 3’34. Dit zijn beide mooie resultaten en zeker bij Julian is nog veel progressie mogelijk.

De 2 dames Manon en Emily mochten afsluiten in de laatste reeks en mochten als eerste de RAT atletiektopjes showen. Beide kenden weliswaar geen superdag (of zaten met hun gedachten al een paar straten verder) en misten de wedstrijdadrenaline om echt diep te kunnen gaan. Maar dat maken we in het zomerseizoen zeker goed in een echte wedstrijd. Manon eindigde in 3’45, Emily in 4’04.

Ook de competitiegroep werpers mag zich binnenkort opmaken voor een interne testwedstrijd als de echte competitie nog lang op zich laat wachten. Ons werpveld wordt momenteel opnieuw aangelegd maar daarna beschikken we over een prachtig veld met nieuwe discusring. Een hele winter hebben we in slechte omstandigheden moeten trainen (geen indoor trainingen, geen verlichting, modder, enz) maar nu de lentezon aanwezig is gaan de speren en discussen merkbaar verder. De trainer is nu al overtuigd dat iedereen deze zomer een PR zal werpen.