Over ons

Ronse Atletiek Team is een nieuwe sportclub in Ronse die atletiek en jogging in Ronse naar een hoger niveau wilt brengen maar ook samen als een team veel plezier beleven!

Waarom deze naam?
Uiteraard Ronse omdat we allemaal onze stad in het hart dragen en Ronse terug op de kaart willen zetten in het atletiekleven.
Atletiek is de moeder der sporten en natuurlijk ook onze favoriete sport. Atletiek is ook meer dan alleen maar hardlopen, we bieden zoveel als mogelijk atletiekdisciplines aan (kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen, hockey, hordes, sprint, afstand). De jeugdatleten moeten elke discipline kunnen uitproberen bij ons.
Tenslotte Team, enerzijds omdat het bestuur een sterk team is die zijn uiterste best doet om van Ronse Atletiek Team een goed draaiende en groeiende club te maken. Anderzijds, atletiek is officieel een individuele sport, maar toch is dit ook een team gebeuren. Want “Alleen ga je snel, maar samen ga je nog sneller.” en “Het is fijn om samen te trainen, want zo trek je je aan elkaar op en blijf je scherp.”

Ons team:

  • Gunter D’Hondt
  • Natascha Fourneaux
  • Dorothée Boulaert
  • Frédéric Coornaert
  • Inge De Backer

en nog vele andere vrijwilligers (zoals onze topfotograaf Miguel) die ons steunen in dit nieuw project.

(foto van onze eerste jeugdtraining op dinsdag 20/03/2018 – fotograaf Miguel Van Boven)

Onze missie

Onze doelstelling is om de Ronsenaars meer te laten bewegen. Dit door op een actieve manier aan sport te doen, waarbij iedereen dit op zijn eigen niveau doet. We leggen de nadruk op het “teamgebeuren” om de gezelligheid en de voldoening te verhogen.

Ronse Atletiek Team is een erkende sportclub in Ronse en is ook aangesloten als atletiekclub bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL).

Voor al je vragen kan je steeds terecht op info@rat.be.

Vertrouwenspersonen van onze club:

  • Gunter D’Hondt, info@rat.be
  • Natascha Fourneaux, secretaris@rat.be

Wil je grensoverschrijdend gedrag melden of gewoon even een rustige vertrouwelijke babbel dan kan je altijd bij één van onze vertrouwenspersonen binnen de club terecht maar ook bij de federatie waar je ook anoniem kunt reageren. Zie alle contactgegevens op deze link.

Jeugdsportcoördinator: Natascha Fourneaux