Wedstrijdverslag jeugdmeeting Sint-Niklaas 06/09/2020

Zondag kregen onze jeugdatleten de enigste kans op een wedstrijd voor dit zomerseizoen. Dankzij het puike organisatiewerk van AC Waasland (Sint-Niklaas) stond hun Belsimeeting op het programma. De online voorinschrijvingen werden overrompeld maar Ingrid van AC Waasland vindt altijd een oplossing 😉

In de voormiddag mochten de allerkleinste aantreden waaronder Arjen bij de kangoeroes een echte vierkamp voorgeschoteld kreeg: 1 pisteronde, 40m sprint, tennisballenworp en verspringen. Supertof gevonden van de organisatie. Diewke sprong als benjamin naar een mooie 3m10 en behaalde hiermee de 9de plaats van de 26 deelnemers. Amaai, veel grotere kinderen halen die afstand zelfs niet. Daarna sprintte ze in haar 60m naar een sterke 10,47″ en ging haar kogel 6,25m ver en eindigde ze 8ste.

In de namiddag waren de pupillen en miniemen aan de beurt. Allereerst mocht Tibe zijn eerste werperswedstrijd speer en discus betwisten. Dat het niveau bij miniemen al zo verschillend kon zijn was zeer duidelijk, de winnaar is al niet meer aan zijn debuut bezig en wierp zijn speer +40m ver. Tibe deed het voor de eerste keer meer dan voortreffelijk met 18,95m. Daarna mocht hij direct doorgaan naar de discuskooi waar hij ook een mooie 17,73m neerzette in zijn debuutwedstrijd. Dat ziet er allemaal veelbelovend uit als je weet dat hij aan de echte werptrainingen nog moet beginnen.

Daarna mocht Aemke als eerstejaarsminiem haar 80m afwerken. Ze behaalde een 14,59″ waar ze als werper zeker tevreden mee mag zijn.

Tibe en Jeremiah zijn daarentegen rasechte sprinters en keken dus vol spanning uit naar hun 80m sprint. Voor Jeremiah was het zijn eerste atletiekwedstrijd ooit en dus met de nodige zenuwen erbij maar trainer Gunter wist al op voorhand dat het dik inorde ging zijn. Het resultaat mag dan ook gezien worden: Jeremiah wint zijn reeks met ruime voorsprong in 10,81″ en Tibe wint ook zijn reeks in 11,46″. Jeremiah eindigde zo op de 4de plaats algemeen en beide jongens mogen terecht fier zijn op hun prestaties. Jeremiah zette hiermee zelfs de 17de besttijd van dit seizoen neer.

Aemke en Lisa mochten aan hun hoofdwedstrijd van de dag beginnen, nl. het discuswerpen. Voor Aemke de allereerste keer en na slechts één werptraining behaalde ze toch al een 13,18m. Voor Lisa was het haar derde discuswedstrijd en mocht ze van haar trainer voor de eerste keer de draaibeweging in wedstrijd uitvoeren. Hiermee behaalde ze een zeer mooie 24,31m en een 6de plaats op een zeer sterk deelnemersveld. Lisa kan haar eerste jaar discus afsluiten met een mooie top 10 plaats op de jaarranglijst. Aemke verbeterde daarna haar persoonlijk record kogel nog met een meter tot 6,75m.

De sprinters Tibe en Jeremiah moesten dan hun 150m sprint nog afwerken en liepen deze keer in dezelfde reeks. Jeremiah won de reeks in een zeer sterke 20,12″ en Tibe zette met 21,57″ ook een supertijd neer. Jeremiah eindigde zo op de 3de plaats algemeen en mocht zijn eerste medaille meenemen naar huis. Zijn tijd is ook goed voor een 13de plaats op de jaarranglijst.

De afstandslopers moeten altijd wachten tot op het laatste en met Maxime en Emilien hadden we 2 echte crossers aan de start van de 1000m. Maxime eindigde zeer knap als tweede in zijn reeks in 3’30 en Emilien behaalde een mooie 3’53 in zijn eerste atletiekmeeting. Maxime verbeterde zijn persoonlijk record met 15″ sinds zijn 1000m indoor vorige winter. Een enorme prestatie voor een eerstejaarspupil.

Een dikke proficiat aan alle jeugdatleten!
Het was een zeer kort en raar zomerseizoen maar iedereen heeft deze toch kunnen afsluiten met een persoonlijk record en een karrevracht aan nieuwe clubrecords.