Verslag indoormeeting 28/12/2019

Deze maal was het de beurt aan onze cadetten en scholieren om hun benen te testen in de Topsporthal in Gent. Voor alle atleten was het de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 en met de examenperiode juist achter de rug waren de verwachtingen ook niet te hoog. Het hoofddoel ligt in het zomerseizoen en dus namen we dit op als een eerste goede test.

Niet de cadetten maar wel de scholieren mochten als eerste aantreden. Na een dik uur vertraging en wat gesukkel met het startpistool mocht Manon als eerste aanzetten voor haar 1000m. Ze nam een goede voorzichtige start en maar kon in de laatste 2 rondes niet meer versnellen en eindigde knap als 8ste in 3’36. Ze blijft een paar secondjes boven haar PR maar weet zelf goed genoeg hoe dit komt.

Onze scholier Nathan is spijtig genoeg geblesseerd door een val tijdens de turnles want anders had hij zeker startklaar gestaan voor zijn wedstrijd. Zijn conditie was begin december al zeker op het niveau om 3’00 (zijn PR) te lopen op 1000m dus een sub3 had binnen de mogelijkheden gelegen mits een goed wedstrijdverloop. Het zal voor komende zomer zijn (eerst volledig genezen en groen licht van de specialist), en zo blijft trainer Gunter nog wat langer gespaard van de waterbak 😉

Cadet Emily mocht dan haar 1000m aandoen. Ze startte zeer snel (5″ te snel in de eerste ronde) en dat heeft ze weliswaar moeten bekopen in de laatste 2 rondes. Toch eindigde ze knap 11de in 3’58. Ook zij blijft enkele seconden boven haar PR en had veel last van de droge lucht in de indoorzaal.

Daarna mochten de twee cadetten jongens Stan en Nouraan erin vliegen. Van bij de start waren er direct 2 toppers op een zeer hoog tempo weg en daar achter vormde zich een groepje die aan elkaar gewacht waren waarin Stan en Nouraan mooi mee volgden. Het tempo lag hoog met rondetijden van 34″ (ronde 1) en 36″ (ronde 2) en dus op weg voor een sub3 eindtijd. Te hoog gegrepen voor deze groep en dus in ronde 3 ging het tempo duidelijk omlaag en werd er veel haasje over gespeeld. Alles moest dus in de laatste ronde bepaald worden. Nouraan zette van ver aan en kon een mooi kloofje slaan met de rest maar moest het podium in de laatste 10m toch nog afgeven op een halve seconde. Stan kon de groep mooi volgen maar is geen sprinterstype (het mochten nog een paar rondes meer zijn voor hem) en moest nog wat plaatsen vrijgeven in de laatste rechte lijn. Beide finishten in een mooie eindtijd: Nouraan, 4de in 3’12 en Stan 9de in 3’17. Voor Nouraan was dit een mooie eerste atletiekervaring en hij heeft het zeker in zich om een sub3 op termijn te lopen. Stan scherpte zijn PR aan met 1 secondje en boekt dus ook opnieuw vooruitgang.

Nu tijd om nieuwjaar te vieren! 😉

Proficiat Nouran, Manon, Stan en Emily!