Verslag indoormeeting 21/12/2019

Vandaag stond onze eerste indoormeeting in de Topsporthal van Gent op het programma. Geen modder of slecht weer deze keer maar een goed gevulde indoor arena met alles erop en eraan.

De allerkleinste benjamins Diewke en Fleur mochten om 9u20 er al direct erin vliegen met het verspringen. Diewke haalde met haar poeplanding een mooie 8ste plaats en kwam 2cm te kort om de grens van 3m te halen. Fleur deed het ook zeer voortreffelijk voor haar eerste keer verspringcompetitie met 2m65 en een 19de plaats.

Tibe durfde als enigste van de club de 60m hordewedstrijd aan. Hij vloog over de 84cm hoge hordes en haalde met ruime voorsprong de reekswinst binnen in 11.92″. Direct daarna mocht hij (samen met 78 andere miniemen) doorschuiven naar de verspringbak maar daar had ie zijn dag niet. Maar niet getreurd want Tibe heeft ons in het verleden al meermaals getoond dat hij de verspringtechniek goed beheerst en de 4m grens wel aan kan.

De pupillen Kaat en Maxime mochten dan ook aan hun 60m sprint beginnen. Het lange wachten heeft bij Kaat wel de nodige ongerustheid gegeven voor haar eerste atletiekmeeting maar volgende keer beter! Bij de jongens waren er maar liefst 14 reeksen en daarin haalde Maxime een mooie 9.96″ maar 60m is duidelijk veel te kort voor hem.

Ook bij de miniemen Tibe en Aemke waren er enorm veel reeksen en dus lang wachten. Met 10.99″ haalde Aemke opnieuw een PR binnen. Tibe eindigde mooi 2de in zijn reeks in 9.05″.

Tussen al het spurtgeweld mochten ook de afstandslopers hun rondes afleggen, ditmaal enkel Maxime (eerstejaars pupil) die de 1000m voor zijn rekening nam. Dit is duidelijk zijn discipline en hij won op een slimme manier zijn reeks in 3’45 met de laatste 200m in 35″. Dan toch iemand die luisterde naar de trainer zijn tactiek šŸ˜‰

De werpers Aemke en Lisa moeten zich in de winter beperken tot indoor kogelstoten en behaalden beide een nieuw PR. Lisa scoorde 6,39m en Aemke 5,72m. Beide kijken ze uit naar het zomerseizoen waar hun PRs zeker en vast opnieuw zullen sneuvelen.

De benjamins Diewke en Fleur die als allereerste ’s morgens moesten beginnen mochten ook afsluiten met hun 60m sprint. Diewke liep naar reekswinst in een nieuw PR van 10.14″ en Fleur eindigde ook mooi in 11.52″.

Uitslag vind je hier

Proficiat aan alle jeugdatleetjes: Diewke, Fleur, Aemke, Kaat, Maxime, Tibe en Lisa!