Laatste zomermeeting was een succes!

Zaterdag 29/09/2018 stond de laatste atletiekmeeting van het zomerseizoen 2017-2018 op het programma voor onze jeugdatleten, nl. de jeugdmedaillemeeting bij VITA Ninove. Voor velen de laatste wedstrijd vooraleer ze overgaan naar de volgende leeftijdscategorie. En zo kon iedereen met een persoonlijk record naar huis gaan.

 

Diewke deed voor een laatste keer mee aan de Kids Athletics en staat nu al heel lang te springen om vanaf volgend seizoen eindelijk ook aan de echte competitie te mogen beginnen als benjamin eerstejaars. Ze zit vol energie dus dat kan alleen maar goed gaan.

 

Aemke en Lisa (pupillen) verbeterden beide hun persoonlijk record kogelstoten 2kg tot respectievelijk 4,82m en 4,81m. We mogen dus zeggen dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Ook hun eerste wedstrijdervaring met hockey was een succes waarbij Aemke een 4de plaats behaalde terwijl Lisa haar record op de 60m sprint aanscherpte tot 10″56 en zo op een jaar tijd er toch een dikke seconde af doet. Ook Aemke scherpte haar 60m sprint aan en dook voor de eerste keer onder de 12″ met 11″74.

 

Tibe mocht als opwarmer eerst verspringen en behaalde daarbij een mooie 2de plaats met 3,74m. Daarna was het de beurt aan zijn hoofdnummer, nl. zijn laatste 60m sprint bij de pupillen. Deze kon hij afsluiten met een nipte overwinning in 9,19″. Ondanks een mindere start kon hij hiermee toch 2/10den van zijn persoonlijk record eraf doen en is dit een meer dan geslaagde afsluiter als pupil. Na de wedstrijd begon hij al te rekenen wat zijn tijd zou worden als miniem op de 80m.

 

Daarna kwamen de afstandslopers Stan en Flor toe voor hun 1000m. Beide hadden als doel om hun record (resp. 3’24 en 3’35) scherper te stellen en de weersomstandigheden waren hiervoor ideaal. Zo’n afstand vereist in de eerste plaats een goede uithouding maar ook een correcte indeling. Beide luisterden goed naar de instructies van hun trainer en passeerden telkens met quasi perfecte tussentijden door. Dit resulteerde dan ook in een nieuw persoonlijk record voor beide: Stan 3’17 en Flor 3’31.

 

Proficiat aan iedereen!