Druk weekend

Het pinksterweekend was goed gevuld voor onze club:

 

Vrijdagavond stonden onze cadetten en scholieren aan de start op de ASVO pinkstermeeting in Oudenaarde voor hun 1000m. De hevige windstoten en af en toe een fikse regenbui maakten het niet gemakkelijk maar toch hebben ze het stuk voor stuk super gedaan:

  • Emily: 3’51, juist geen verbetering van haar PR
  • Manon: 3’32, PR met één secondje
  • Nathan: 3’14, zowaar verbetering van 9″ van zijn PR van 4 maand geleden

Daarna wilden ze nog blijven tot het laatste nummer van de avond om hun trainer Gunter aan te moedigen in zijn eerste 5000m van het seizoen. Met 17’00″36 in deze weersomstandigheden was ook de trainer meer dan tevreden en eindigde als 2de master.

Buiten de piste was er in Oudenaarde ook nog de KBO-run in het centrum. Deze geldt als eerste wedstrijd van de Vlaamse Ardennen criterium. Onze atleet Carlo Beetens heeft dit criterium als doel vooropgesteld en eindigde mooi als 2de master (9de algemeen) op de 3km.

 

Zaterdagmiddag was het dan de beurt aan de ben/pup/min in de eerste jeugdmeeting bij AC Geraardsbergen. Leuke kennismaking met een mooie vernieuwde atletiekpiste met een super gemotiveerde organisatie die spijtig genoeg het weer niet mee had. Harde windstoten en meerdere harde plensbuien maakten dat de wedstrijd een tijdje moest stopgezet worden en tenten met man en macht moesten vastgehouden worden om erger te voorkomen. Toptijden in deze omstandigheden zijn onmogelijk maar toch wederom mooie resultaten:

  • Diewke: 2de plaats hockey + reekswinst in haar 60m sprint + 4de plaats verspringen
  • Aemke: behaalde een mooie 8ste plaats in hockey met 17,72m
  • Lisa: verbeterde haar persoonlijk record verspringen + kogel

 

Zondag stond ons tweede eetfestijn op het menu maar niet voor alle atleten. David Liviau en Wouter Marijsse stonden beide aan de start van het BK 100km in Zwevezele. Een enorme uitdaging om dit tot een goed einde te brengen. David heeft als titelverdediger alles gegeven en ging voluit voor een toptijd maar moest zijn meerdere erkennen in de fysiologische wetten die ongenaakbaar waren. Wouter, als MS-patiënt, had als doel om de finish te halen en deed dat in een supertijd van 8u53 en werd maar liefst 9de.

Ook op zondag stond al direct de tweede manche van het Vlaamse Ardennen criterium op het programma met de Moerkenheidejogging in De Pinte. Op een mooi onverhard parcours op het schitterende terrein stond onze atleet Carlo dus opnieuw aan de start. Opnieuw podium als 3de master (6de plaats algemeen) op de 4km. Ook Ann Lepez verdedigde onze clubkleuren op deze wedstrijd en eindigde mooi als 8ste dame op de 10km.

 

Proficiat aan alle RAT atleten die dit weekend aan de start stonden!